Wat is een OOPT?

Wat is een OOPT en hoe past dit in de intakeprocedure?

De OOPT staat voor Online Oxford Placement Test en wij kopen die testen ook in bij Oxford University Press. Het is the gold standard voor intakeprocedures en brengt alleen je receptieve vaardigheden in kaart, dus maar een deel van je taalvaardigheid.

Om een volledig beeld te kunnen vormen van je taalvaardigheid, vult LSA LINGUA de OOPT aan met online speaking and writing assessments die samen de intakeprocedure vormen.

Aan de hand van de toetsresultaten, het schrijfvaardigheids- en spreekvaardigheidsassessement stellen we je instapniveau vast. Dat is belangrijk, omdat we objectief willen kunnen aansluiten bij je behoeften en leerdoelen. De score komt overeen met één van de CEFR-niveaus.

Hoelang duurt de OOPT?

De Oxford Online Placement Test duurt 80 tot 90 minuten, maar de meeste mensen hebben de tests vaak binnen 60 minuten afgerond. Wanneer je test maakt, vul je invul- en meerkeuzevragen in op het gebied van luistervaardigheid en grammatica. Het online programma genereert de vragen en beoordeelt automatisch en geeft een score. Tijdens de test worden de test items afgestemd op jouw huidige niveau tot dat een constant niveau is vastgesteld.

Wat kost de OOPT?

De kosten van deze OOPT zijn in principe inbegrepen wanneer je een training afneemt bij LSA LINGUA, maar worden separaat in rekening gebracht wanneer je het persoonlijk aanbod dat je ontvangt niet besluit te accepteren, zoals aangegeven moet deze test worden ingekocht en investeren we tijd.

De kosten worden vooraf aan je kenbaar gemaakt, zodat je weet waar je aan begint en kwijtgescholden bij particuliere klanten die met ons een samenwerking aangaan.

Wat is het resultaat van de OOPT?

De resultaten van de OOPT zijn gekoppeld aan het Common European Framework of Reference (CEFR) en aan de hand van de toetsresultaten van de OOPT, het schrijfvaardigheids- en spreekvaardigheidsassessement stellen we je instapniveau vast. Dat is belangrijk, omdat we objectief willen kunnen aansluiten bij je behoeften en leerdoelen. De score komt in principe overeen met één van de CEFR-niveaus.

Let op: dus niet je productieve vaardigheden, dat doen we namelijk apart, omdat de OOPT dat niet meet. Je kunt dus nooit je exacte niveau weten aan de hand van de uitslag, alleen of de verwachting is dat je de cursus waar je je op ingeschreven hebt realistisch en dus haalbaar is of niet. Indien je een bepaalde cursus op het oog hebt, zullen we gezamelijk bekijken wat er nodig is alvorens je deel kunt nemen aan de gewenste cursus. Alles doen we in goed overleg met je en dus met de klant.

Hoe kan ik me aanmelden voor de intake en dus de OOPT test en de andere twee assessments?

Neem contact op via info@lsalingua.nl of bel/WhatsApp: 06 409 303 82.

We nemen dezelfde of eerstvolgende werkdag nog contact met je op om afspraken in te plannen voor alle separate onderdelen!

If you have found this post useful, please like it and follow us to stay informed about such topics
error
fb-share-icon
Follow by Email
YouTube
LinkedIn
Share
Instagram