Over de eigenaar van LSA Lingua

Terugkeren naar het Nederlandstalige hoofdmenu.

Neem gerust contact op.

Over de eigenaar van LSA LINGUA

LSA Lingua is een Taaltraining & Adviesbureau gericht op het ontwikkelen van Engelse taalvaardigheid. De eigenaar is

Léonieke Ariaans, MA. Zij is geregistreerd in het CRKBO-docentenregister, een Centraal Register voor Kortlopend BeroepsOnderwijs. Léonieke is ook Cambridge ESOL gecertificeerd, en geeft Cambridge ESOL Examentrainigen, maar ontwikkelt ook maatwerktrainingen en trainingsmateriaal. Concreet voorziet ze bedrijven en educatieve instellingen van een full-service benadering in Taaltraining en advies.

Léonieke Ariaans

Haar educatieve achtergrond

Haar educatieve achtergrond is divers. Zo heeft ze o.a. haar Cambridge certificering behaald in Vancouver, Canada in 2014. Dit certificaat heeft internationaal dezelfde waarde als een volwaardig HBO-diploma. Ook heeft ze Engelse Talenwetenschappen en International Business Communication gestudeerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen en haar academische titel behaald hier. Haar opleidingen waren vrijwel volledig in het Engels en bestonden uit cursussen die deel uitmaken van curricula in Bedrijfswetenschappen, Communicatie- en Informatiewetenschappen, Sociale Wetenschappen en Taalwetenschappen. Ook heeft ze een bestuursfuncties bekleed (en taken uitgevoerd) binnen de faculteit Taalwetenschappen van de RU tijdens haar Master Taalwetenschap gericht op onderwijskwaliteit. Al deze ervaringen samen hebben ertoe geleid dat ze in staat is over de grenzen van werkvelden heen te kijken, te weten van Internationale bedrijfscommunicatie, taalwetenschappen en bedrijfskunde.

Hogescholen in Nederland

Ze werkt al ruim vier jaar in het werkveld en heeft samengewerkt met HAN-Talencentrum, waar ze voor diverse interne klanten (i,e, diverse opleidingen en faculteiten van de HAN) Engelse trainingen heeft verzorgd, maar ook Cambridge English open trainingen. Daarnaast is ze verantwoordelijk geweest bij een opleiding van Hogeschool Saxion voor het ontwerp en faciliteren van diverse taal & communicatietrainingen via virtual classrooms, maar ook voor toetsing. Ze is verder ook twee jaar lang hoofddocent geweest binnen een Academie van Hogeschool AVANS, die werkenden opleidt tot Bestuurs- en Bedrijfskundigen. Hier is ze verantwoordelijk geweest voor alle aspecten van taaltrainingen van cursusontwerp en inhoudelijke coördinatie (meerdere trainers) tot toetsing en assessment.

Academische talencentra in Nederland

De afgelopen vier jaar heeft ze tevens doorlopend samengewerkt met Academische Talencentra – semi-commerciële tot commerciële centra die taal- en communicatietrainingen verzorgen binnen het hoger onderwijs.  In de tussentijd heeft ze doorlopend trainingen verzorgd aan studenten en personeel van Radboud Universiteit Nijmegen, Wageningen University en Tilburg University. Haar job performance is hier sinds de start van haar carrière beoordeeld als ‘goed’ tot ‘excellent’ op een schaal van 1-10.


Waarom ik mijn werk zo graag doe? Enerzijds biedt het mij de mogelijkheid om te werken met mensen van alle rangen en standen en culturele achtergronden. Anderzijds, kan ik anderen ondersteunen in verbeteren van vloeiend, accuraat en gepast taalgebruik in mijn favoriete taal. Dat geen dag hierbij hetzelfde is, vind ik een prettige bijkomstigheid.


Haar benadering

Mijn benadering? Ik stel individuele behoeften centraal. Hoe ziet dit er dan concreet uit?

  1. Omdat leren het best gaat in een ontspannen context  wordt deze met gecreëerd met cursisten.
  2. Ik heb ondervonden dat klanten transparantie in communicatie  en proces prettig vinden. Om dit te kunnen realiseren, stellen we in het intakegesprek doelstellingen op volgende bekende frameworks. Zo kunnen we uw ontwikkeling meetbaar maken en kunnen we samen reflecteren op het proces. (Wel zo efficiënt.) Reflecteren doen we overigens ook altijd aan het einde van de sessie. De meerwaarde hiervan is ook dat curisten leren hoe hier zelfstandig mee verder kunt na de training.
  3. Ik besteed dan ook ruim aandacht aan het aanleren van strategieën, zodat cursisten autonoom verder kunnen leren op afstand en dus thuis of op het werk. Zo leren ze ook waar ze na afloop van de cursus mee verder kunnen.
  4. Tenslotte pas ik trainingen aan op de behoeften van mijn cursisten, daar waar mogelijk.

Een paar van mijn karaktereigenschappen: gedreven, enthousiast, extravert, nieuwsgierig en analytisch.

Vragen? Of wilt u gewoon meer informatie? Stuur me dan een uitnodiging om te linken op LinkedIn, een mailtje (info@lsalingua.nl) of neem telefonisch contact op via 06 409 303 82. We nemen dan z.s.m. contact met u op.

Follow by Email
YouTube
LinkedIn
Share
Instagram