Professional skills – writing

Learn more about our services for corporate clients and non-profits:

Writing in English for Professionals

LSA LINGUA ontwikkelt en geeft Engelse taaltrainingen gericht op de doelgroep ‘professionals’. Wij vinden namelijk dat er iets mist in het aanbod taaltrainingen van grotere instellingen (tenminste tot januari 2019), maar ook dat algemeen Engels of vakantie Engels niet genoeg is om je professioneel te uiten. We zorgen er altijd voor dat je weet op welk niveau van het CEFR je instapt in een training of een coachingstraject. Verder brengen samen met de klant doelen en gewenste uitkomsten in kaart. Dit doen we voor ieder individu, maar ook voor organisaties die graag zien dat hun medewerkers/professionals specifieke skills ontwikkelen. Informatie over taalniveaus en het CEFR kan gevonden worden in de blogslider onderaan de pagina, waarbij inzicht zal worden gegeven in de niveaus (A1 – het laagste niveau – C2, het hoogste). Kortom, we verzorgen trainingen en coachingstrajecten waarin je skills (verder) ontwikkelt die je direct kunt inzetten op de werkvloer, zodat je na de training ermee verder kunt en je aandacht vooral kunt richten op het uitvoeren van je kerntaken.


We ontwikkelen en geven trainingen zakelijk Engels, oftewel Business English of English for Occupational Purposes (EOP), die relevant zijn voor iedere beroepsgroep die te maken heeft met stakeholders in een internationale context.

Naast Cambridge English courses bieden we daarom ook trainingen zakelijk Engels aan, oftewel Business English of English for Occupational Purposes (EOP), die relevant zijn voor iedere beroepsgroep die te maken heeft met stakeholders in een internationale context. We zijn ons bewust van het vooroordeel dat bestaat over zakelijk Engels, waarbij Business English doordrenkt zou zijn met flashy terminologie die ‘leeg’ zijn in termen van betekenis. Dit is echter geen goede weergave van wat wij de zakelijke werkomgeving te bieden hebben. Onze zakelijke trainingen zijn voor iedere groep en branche interessant en geschikt, waarbij er (afhankelijk van de groespsamenstelling) altijd aandacht zal zijn voor specifieke verschillen tussen beroepsgroepen. Kortom, je ontwikkelt vaardigheden die je helpen je effectiever te uiten in het Engels, essentieel op de werkvloer.

Een aantal voorbeelden van spreekvaardigheidstrainingen die bij ons gevolg kunnen worden zijn de volgende:

 • Writing reports in English
 • E-mailing in English
 • Writing agendas and minutes (notulen) in English
 • Writing  memos in English
 • Writing webtexts in English

Je leert je effectiever te uiten in het Engels, zodat je met meer gemak en zelfverzekerdheid je zakelijke documenten schrijft en op kunt leveren.

Waar wordt aandacht aan besteed tijdens trainingen:

 • algemene conventies;
 • vocabulary acquisition (gericht op de lange termijn);
 • writing mechanics;
 • leren van strategieën om ervoor te zorgen dat je ook na de training verder kunt met het ontwikkelen van je vaardigheden;
 • hoe je nadruk kunt leggen op belangrijke informatie of taalversterkers in kunt zetten, maar ook hoe je gepaste nuance aanbrengt;
 • hoe je je kernboodschap op een lezersgerichte manier naar voren kunt brengen;
 • en hoe je beleefdheid uit, waarbij we aandacht besteden aan Nederlandse conventies en hoe dat verschilt van Engelstalige.

Bij LSA LINGUA focussen we naast writing mechanics (o.a. interpunctie, grammaticaregels en tekststructuur) ook op vocabulaire, het gebruik van jargon en hoe je precies je tekstdoel helder en goed naar voren laat komen, zodat de kernboodschap goed gepresenteerd kan worden aan de lezer. Verder is het natuurlijk belangrijk dat duidelijk wordt wat de lezer verwacht aan te treffen in je tekst. Kortom, je leert hoe je een goede, lezersgerichte, heldere tekst schrijft die aansluit bij jouw boodschap en tekstdoel.

Om je doelen te bereiken, biedt LSA LINGUA je daarom een partnerschap aan, waarin we tevens met je mee denken in termen van haalbaarheid. Neem gerust contact met ons op.

Tevens kun je bij LSA Lingua uitgaan van dezelfde kwaliteit die je mogelijk van grotere aanbieders gewend bent, maar met meer persoonlijke aandacht en flexibiliteit en begrip voor het feit dat je tijd maar één keer kunt investeren. We maken in onze bedrijfsvoering dus bewuste keuzes om ervoor te zorgen dat we kunnen aansluiten bij jouw behoeften. Je doelen moeten immers wel in een korte tijdspanne bereikt kunnen worden. Om je doelen te bereiken, biedt LSA LINGUA je daarom een partnerschap aan, waarin we tevens met je mee denken in termen van haalbaarheid.

Vragen over de mogelijkheden of over de intake procedure? Neem gerust contact met ons op en bel naar 06 409 303 82. Appen kan ook. Bellen kan natuurlijk ook en laat bij geen gehoor een bericht achter. Het kan natuurlijk zijn dat je belt wanneer we elders een training aan het verzorgen zijn. Léonieke Ariaans, de eigenaar van LSA LINGUA neemt dan z.s.m. contact met je op.

Of stuur een mailtje naar info@lsalingua.nl.

Follow by Email
YouTube
LinkedIn
Share
Instagram