Professional skills – speaking

Learn more about our services for corporate clients and non-profits:

Speaking in English

LSA LINGUA ontwikkelt en geeft Engelse taaltrainingen gericht op de doelgroep ‘professionals’. Wij vinden namelijk dat er iets mist in het aanbod taaltrainingen van grotere instellingen, maar ook dat algemeen Engels of vakantie Engels niet genoeg is om je professioneel te uiten. We zorgen er altijd voor dat je weet op welk niveau van het CEFR je instapt in een training of een coachingstraject. Verder brengen samen met de klant doelen en gewenste uitkomsten in kaart. Dit doen we voor ieder individu, maar ook voor organisaties die graag zien dat hun medewerkers/professionals specifieke skills ontwikkelen. Informatie over taalniveaus en het CEFR kan overigens gevonden worden in de blogslider onderaan de pagina, waarbij inzicht zal worden gegeven in de niveaus (A1 – het laagste niveau – C2, het hoogste). Kortom, we verzorgen trainingen en coachingstrajecten waarin je skills (verder) ontwikkelt die je direct kunt inzetten op de werkvloer, zodat je na de training ermee verder kunt en je aandacht vooral kunt richten op het uitvoeren van je kerntaken.


We ontwikkelen en geven trainingen zakelijk Engels, oftewel Business English of English for Occupational Purposes (EOP), die relevant zijn voor iedere beroepsgroep die te maken heeft met stakeholders in een internationale context.

Naast Cambridge English courses bieden we daarom ook trainingen zakelijk Engels aan, oftewel Business English of English for Occupational Purposes (EOP), die relevant zijn voor iedere beroepsgroep die te maken heeft met stakeholders in een internationale context. We zijn ons bewust van het vooroordeel dat bestaat over zakelijk Engels, waarbij Business English doordrenkt zou zijn met flashy terminologie dat ‘leeg’ is in termen van betekenis. Dit is echter geen goede weergave van wat wij de zakelijke werkomgeving te bieden hebben. Onze zakelijke trainingen zijn voor iedere groep en branche interessant en geschikt, waarbij er afhankelijk van de groespsamenstelling altijd aandacht zal zijn voor specifieke verschillen tussen beroepsgroepen. Kortom, je ontwikkelt vaardigheden die je helpen je effectiever te uiten in het Engels, essentieel op de werkvloer.

Een aantal voorbeelden van spreekvaardigheidstrainingen die bij ons gevolg kunnen worden zijn de volgende:

 • Meetings in English;
 • Presenation skills;
 • Pitching in English;
 • Telephoning in English;
 • Speaking more comfortably and confidently in English.

Je leert je effectiever te uiten in het Engels, zodat je met meer gemak en zelfverzekerdheid je zakelijke interacties kunt aangaan.

Tijdens deze trainingen zal er aandacht zijn voor:

 • algemene conventies;
 • vocabulary acquisition (gericht op de lange termijn);
 • leren van strategieën om ervoor te zorgen dat je ook na de training verder kunt met het ontwikkelen van je vaardigheden;
 • fluency training;
 • hoe je nadruk kunt leggen op belangrijke informatie of taalversterkers in kunt zetten, maar ook hoe je gepaste nuance aanbrengt;
 • hoe je samenhang aanbrengt in je inbreng;
 • en hoe je beleefdheid uit, waarbij we aandacht besteden aan Nederlandse conventies en hoe dat verschilt van Engelstalige.

Bij LSA LINGUA focussen we naast conventies ook op wat je in formulering anders zou kunnen doen in termen van woordkeuze en hoe je intonatie kunt inzetten om je boodschap effectiever over te brengen of kracht bij te zetten. Het is verder natuurlijk belangrijk dat duidelijk wordt welke boodschap je nu precies wilt geven. Kortom, je wordt je meer bewust van verschillen in conventies, verkrijgt inzicht in verschillen in betekenis van interactie zetten, hoe je toch ondanks verschillen jouw inbreng kunt vergroten en/of effectiever kunt insteken, en dus hoe je je helder en effectief kunt uiten tijdens meetings, (telefoon)gesprekken, pitches of presentaties.

Om je doelen te bereiken, biedt LSA LINGUA je daarom een partnerschap aan, waarin we tevens met je mee denken in termen van haalbaarheid. Neem gerust contact met ons op.

Tevens kun je bij LSA Lingua uitgaan van dezelfde kwaliteit die je mogelijk van grotere aanbieders gewend bent, maar met meer persoonlijke aandacht en flexibiliteit en begrip voor het feit dat je tijd maar één keer kunt investeren. We maken in onze bedrijfsvoering dus bewuste keuzes om ervoor te zorgen dat we kunnen aansluiten bij jouw behoeften. Je doelen moeten immers wel in een korte tijdspanne bereikt kunnen worden. Om je doelen te bereiken, biedt LSA LINGUA je daarom een partnerschap aan, waarin we tevens met je mee denken in termen van haalbaarheid.

Vragen over de mogelijkheden of over de intake procedure? Neem gerust contact met ons op en stuur een mailtje naar info@lsalingua.nl of een appje naar 06 409 303 82. Bellen kan natuurlijk ook en laat bij geen gehoor een bericht achter. Het kan natuurlijk zijn dat je belt wanneer we elders een training aan het verzorgen zijn. Léonieke Ariaans, de eigenaar van LSA LINGUA neemt dan z.s.m. contact met je op.

Follow by Email
YouTube
LinkedIn
Share
Instagram