Klantverhaal: Rob’s sollicitatie voorbereidingen

De samenwerking met Rob is ontstaan vanuit de wens om zichzelf goed te kunnen presenteren en handvatten te hebben om dit te kunnen doen. Zo wilde hij zeker weten dat zijn grammatica op order was, hij gepast en professioneel zou kunnen communiceren en wilde weten hoe hij bepaalde vragen goed en beleefd zou kunnen stellen. Het is al een paar jaar geleden dat hij Engels had gehad en hij wilde niet met vakantie Engels een gesprek ingaan. Zijn vaardigheden wilde hij dus in korte tijd naar een hoger niveau tillen om echt de mogelijkheden voor zijn vervolgstappen in zijn loopbaan goed te kunnen aftasten. We hebben een maatwerktraject voor Rob ontwikkeld en delen dat hier.

Het is een gewone woensdag. Rob werkt thuis en wordt gebeld door een recruiter, of hij interesse heeft in werken bij een groot bedrijf dat gevestigd is in een Engelstalig land? De functie kan ‘remote’ worden bekleed. Ze hebben interesse in hem als kandidaat omdat hij veel ervaring heeft binnen een niche van de IT. Hij is namelijk een van de weinigen met een bepaald type certificering dat hem zeer gewild maakt in deze sector.

“Natuurlijk heb ik ‘ja’ gezegd”, vertelt hij me. In een gesprek dat ik met hem heb zegt hij: “Ik wil best op gesprek gaan en het lijkt me wel tof, maar ik spreek eigenlijk nooit Engels op het werk. Het komt vast goed, maar wat als ik nu niet op de juiste woorden kom en niet vloeiend genoeg ben?” Dit vraagt hij zich hardop af.

Vanaf dit moment in onze samenwerking vindt al onze communicatie plaats in het Engels. We hebben het even over zijn doelen en wensen in kaart en ik neem een assessment (bestaand uit diverse onderdelen) bij hem af. Met alle informatie ga ik verder en ontwikkel ik cursusmateriaal voor dit maatwerktraject en vinden er een paar sessies plaats. Hierin werkt hij aan een aantal van zijn taalgebieden,waarbij we vooral inzetten op het verbeteren van spreekvaardigheid (inclusief uitspraak en interactie). Hierbij is natuurlijk aandacht besteed aan vragen die hij zelf kan stellen tijdens het gesprek.

Hij voelt zich iedere sessie zelfverzekerder, zo geeft hij regelmatig spontaan aan me terug. “Wel heel prettig dat er eindelijk even iemand met me meekijkt!”, zegt hij en dat vindt hij ook van de concrete tips die hij krijgt en direct kan toepassen tijdens de sessies. Heel anders dan het Engels dat hij ooit op school en tijdens vervolgopleidingen heeft gehad.

Hij belt me een paar dagen later even op om te vertellen dat zijn gesprek heel goed gegaan is! Er gaat binnenkort een tweede gesprek plaatsvinden in een andere samenstelling. Dat hij dit nog even aan me terugkoppelt en met me deelt, vind ik echt heerlijk! Hier doe ik het voor!

Natuurlijk heb ik Rob gevraagd of ik zijn verhaal kon delen. Dit was geen probleem, maar wel blijft liever anoniem, omdat hij net als veel klanten niet openlijk wil aangeven dat zijn Engels wat aandacht nodig had en iets was waar hij een training voor moest volgen, ook wil hij liever niet dat zijn werkgever mee kan kijken. Geen enkel probleem natuurlijk. Ik respecteer die wensen en heb zijn naam even veranderd, ook rekening houdend met de GDPR-wetgeving.

Ook taal- en communicatievaardigheden in het Engels verbeteren?

Ben jij ook enthousiast geworden van dit klant verhaal en heb je ook een sollicitatiegesprek op de planning staan? En wil je net als Rob gewoon even vooraf aan de slag met je Engels, zodat je jezelf goed kunt presenteren en een goede indruk kunt achterlaten? Er zijn diverse manieren waarop een dergelijk maatwerktraject bij LSA LINGUA kan worden ingevuld. Denk bijvoorbeeld aan een schriftelijke vaardigheden, Spreekvaardigheid met een ander communicatief doel, of een combinatie. Ook leveren wij Cambridge cursussen met een maatwerkkarakter, zodat je bijvoorbeeld versneld twee niveaus hoger kunt bereiken in een enkel traject bijvoorbeeld. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken via info@lsalingua.nl. We horen graag van je en denken graag met je mee!

If you have found this post useful, please like it and follow us to stay informed about such topics
error
fb-share-icon
Follow by Email
YouTube
LinkedIn
Share
Instagram